Att hålla formen

Som aktiv inom innebandy eller annan sport för den delen så gäller det att hålla formen. Man spelar ju inte innebandy varje dag utan det gäller att man tränar på egen hand för att behålla den kondition man har och inte tappar sin form.

Många väljer att gå på gym eller andra institutioner för att träna medans andra trivs bättre i sin hemmamiljö och det gäller att ta en titt på vad som behövs för att kunna träna hemma. Nu kanske man inte kan köpa allt på en och samma gång, men börja med några kettlebells och balansplatta så kan du allt eftersom köpa på dig mer utrustning för att träna hemma.

Finns det möjlighet till att avsätta ett rum för ditt så kallade hemmagym så är det absolut det bästa, det kanske finns ett garage eller gillestuga som du kan bygga om. Det är skönt att ha ett speciellt rum som man tränar i. Det behöver inte göras allt för stora ingrepp i rummet för att få till det. Ett skönt golv som tål en del kan vara bra att lägga in.

Se även till att det är bra ventilation i rummet då det kan komma att svettas en hel del när du kommer igång med din träning på allvar. Ett eget hemmagym gynnar ju hela familjen och alla som så önskar kan träna när man önskar. Detta i kombination med annan träning gör att man enklare kan hålla formen och bli vältränad.