Regler i innebandy

Som med dom flesta sporter, finns det spelregler som ska följas. Om ett lag begår ett regelbrott, blir påföljden en bestraffning som oftast innebär utvisning för det drabbade laget. Beroende av hur pass allvarligt regelbrottet anses vara, kan olika långa utvisningar tilldelas.

innebandy

Spelet spelas med fem utespelare på panen och en målvakt. Totalt får det vara 22 spelare i varje lag som får turas om att byta. Planen ska vara mellan 36×18 till 44×22 meter, men det vanligaste måttet på planen är 40×20 meter. Matchen spelas i tre perioder a’ 20 minuter med 10 minuters vila mellan och sidbyte.

Mål räknas om hela bollen paserat mållinjen. Du får göra mål direkt från ett friskott, bollen får stannas med foten till egen klubba, men inte passas med foten vidare till annan spelare, boll som går över rinken blir motståndarens inlsag 1 meter från rink. Mål vid underläge avslutar utvisning, du får inte spela med händer, huvud och ben. Skuffningar och tacklingar är förbjudet och du får inte spel med trasig klubba eller utan, du får inte spela bollen med baken placerad mot motståndaren.

Exempel på spel som alltid ger friskott eller utvisning.